Αυτό ήταν το μήνυμα της φετινής ημέρας σχολικού αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Η ημέρα αυτή εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με τον τίτλο BEACTIVE που διαρκεί από 23 εώς 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εβδομάδα αυτή είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται σε κάθε χώρα με σκοπό να ενθαρρύνει τους πολίτες για την άσκηση και τον ενεργητικό τρόπο ζωής. Σε μια εποχή που παρατηρείται έλλειψη ψυχικής και σωματικής ευεξίας και υποκινητικότητα, σε μια εποχή που ορθώνονται εμπόδια και φραγμοί στη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, ανεξαιρέτως φύλλου, ηλικίας, θρησκείας, εθνοτικής προέλευσης και οικονομικής ευχέρειας στην άθληση, το πρόγραμμα BEACTIVE σκοπεύει να εμπνεύσει εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών για την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής.

Το σχολείο μας συμμετείχε με διάφορες πρωτότυπες δράσεις όπως η διοργάνωση αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ, παιχνίδια όπως σχοινάκι και λαστιχάκι, χορό και πολλές άλλες, την επίβλεψη των οποίων είχε η γυμνάστρια του σχολείου μας κα Τριανταφύλλου Δ.

Μια παράλληλη δράση ήταν η δημιουργία αφίσας με το μήνυμα της ημέρας, από μαθητές με ιδιαίτερα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που καθοδηγήθηκαν από την κα Πατσούδη Ε.