Το 13ο ΓΕΛ Λάρισας κέρδισε το 1ο βραβείο στο 13ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Μπροστά στο απρόβλεπτο: Αλληλεγγύη, το ανάχωμα που αντέχει» που διοργανώθηκε από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ- Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

ο 1ο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές της Β λυκείου Γκαραβέλης Βασίλειος, Γραμμένος Μάριος και Λιάκος Νικόλαος με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Παπαδημητρίου Σταυρούλας, δημιουργώντας ένα ψηφιακό βίντεο με θέμα την αλληλεγγύη, τις πράξεις συμπαράστασης και υποστήριξης από τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας μετά από τα απρόβλεπτα και οδυνηρά γεγονότα που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες). Στον αντίποδα των φυσικών καταστροφών και διαφόρων μορφών κρίσης, η απάντηση φαίνεται να είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας με πρωτοβουλίες αλτρουισμού, αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης.

Η ευκαιρία που έδωσε ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. στους μαθητές μας ήταν η καλύτερη πρόκληση για να :

  • Καλλιεργήσουν δεξιότητες Ενσυναίσθησης και Αλληλεγγύης
  • Ευαισθητοποιηθούν πάνω σε τόσο απρόβλεπτα γεγονότα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας
  • Δοκιμάσουν τις ικανότητές τους συνεργαζόμενοι σε ομάδες

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο χώρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ. πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024. Τα δώρα για τους μαθητές μας ήταν από ένα ποδήλατο και ένα κράνος, ως ανταμοιβή της προσπάθειάς τους.