Το 13ο ΓΕΛ Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων Εσπερίδα με θέμα :

«Τόσοι άλλοι είμαι εγώ»,

τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 6.30μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Κατσίγρα.

Στην εκδήλωσή μας θα μιλήσουν

  1. Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, «Άρχων Διδάσκαλος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μέλος της συνοδικής επιτροπής για την εκκλησιαστική εκπαίδευση των κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδας. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Είναι συγγραφέας δεκάδων βιβλίων αλλά και Συνθέτης. Έχει εκδώσει 6 ψηφιακούς δίσκους.
  1. Αλέξης Λάππας, Ψυχίατρος Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας. Μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων και συγγραφέας. Η αύξηση της βίας στους εφήβους αποτελεί τομέα του κλινικού του έργου. Δραστηριοποιείται σε θέματα ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών. Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας μελέτης της διαταραχής του εθισμού στο διαδίκτυο.
  2. Ανδρονίκη Δράγου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Υπαρξιακή και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει πραγματοποιήσει ομάδες γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σε ποικίλα πλαίσια.

Σκοπός της εκδήλωσης μας, που αγγίζει ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική μας κοινωνία, η αρμονική συνύπαρξη στις σχολικές μας κοινότητες. Μέσα από γόνιμους προβληματισμούς και δημιουργικούς διαλόγους να διασαφηνιστεί ότι το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι έφηβοι μαθητές μπορούν καθημερινά να χτίζουν τον δημόσιο εαυτό τους.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές μέσα από τα κείμενά τους αποτέλεσαν τον καμβά για το σχέδιο δράσης «ενωμένοι στη μαθησιακή διαδρομή» που υλοποίησαν η Θεολόγος Ελένη Πατσούδη, οι Φιλόλογοι Κατερίνα Δημηνίκου και Σταυρούλα Παπαδημητρίου και ο Πληροφορικός Αποστόλης Μόκας κατά το σχολικό έτος 2022-23, στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας .

Ένας από τους στόχους της δράσης ήταν να συνδιαμορφώσουμε ως κοινό προσανατολισμό, ως κουλτούρα του σχολείου την «ομορφιά του άλλου», ώστε τα χαρίσματα και το νοητικό δυναμικό όλων να ενισχύουν πολύπλευρα την πρόοδο της σχολικής μας κοινότητας .

Δημιουργήσαμε έτσι μια εικαστική παρέμβαση στον τοίχο εισόδου του σχολείου μας. Ένα κολλάζ όπου απεικονίζονται σε χρωματιστά χαρτιά τα προφίλ των μαθητών της α και β τάξης του Λυκείου μας ( κατά το έτος της δράσης) τοποθετημένα με τρόπο που όλα μαζί να εμπεριέχονται σε ένα πρόσωπο …στο πρόσωπο του 13ου ΓΕΛ Λάρισας.

Μια εικαστική δημιουργία δια χειρός των μαθητών Πλιάκα Παναγιώτη Γ3, Μερεντίτη Αθηνάς Β3 και Στάμου Άννας Γ1 και της καθηγήτριας τους Ελένης Πατσούδη που καθημερινά μας υπενθυμίζει ότι η κοινωνική και συναισθηματική ωρίμανση στη σχολική ζωή περνά μέσα από τις σχέσεις αλληλεπίδρασης που μας καθορίζουν και μας αλλάζουν, ότι η ύπαρξη μας συνδέεται με τη συνύπαρξη μας.