Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποίησε το πρόγραμμα «Ανοιχτές Θύρες» ένα πενθήμερο επισκέψεων μαθητών Λυκείων & Γυμνασίων με σκοπό  την άμεση επαφή των μαθητών με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και τις σπουδές σε όλα τα Τμήματά του. 

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές της Γ’ τάξης του 13ου ΓΕΛ Λάρισας επισκέφθηκαν το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και το τμήμα Συστημάτων Ενέργειας που εδρεύουν στη Λάρισα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας «Επαγγελματικοί δρόμοι μετά το Λύκειο» που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί Μπεϊνά Γεωργία και Μόκας Απόστολος.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την επίσκεψη τους στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων με μια γενική ενημέρωση από τον πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή κ. Βασίλειο Γερογιάννη για το πρόγραμμα σπουδών, την πορεία και τη φιλοσοφία του τμήματος, τα μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιούνται και για τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων. Ακολούθησε περιήγηση στα εργαστήρια και παρουσίαση ορισμένων projects που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφθηκαν το τμήμα Συστημάτων Ενέργειας όπου τους υποδέχθηκε ο καθηγητής κ. Παπανδριανός Νικόλαος και τους έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του τμήματος, των κατευθύνσεων που μπορούν να επιλέξουν και της επαγγελματικής προοπτικής των αποφοίτων. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια από τους κυρίους Μπλιό και Καλογιάννη με τελικό σταθμό το εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης όπου τους περίμενε η καθηγήτρια του τμήματος κα Παπαγεωργίου Ελπινίκη. Εκεί είδαν ορισμένες εφαρμογές ΤΝ που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο εργαστήριο και βρίσκουν πραγματική χρήση στην βιομηχανία σήμερα και συζήτησαν τους προβληματισμούς τους για την χρήση της ΤΝ στην καθημερινή μας ζωή.

Οι μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν, έκαναν πολλές ερωτήσεις στους εισηγητές και πήραν πολλές χρήσιμες συμβουλές ώστε να επιλέξουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και η διεύθυνση του σχολείου μας ευχαριστούν τους κ. Γερογιάννη, Παπανδριανό και την κα Παπαγεωργίου για την υπέροχη φιλοξενία.