Το 13ο ΓΕΛ Λάρισας κέρδισε το 1ο και 2ο βραβείο στο διαγωνισμό με θέμα <<Κοιλάδα των Τεμπών: το σπίτι μας>> που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το σχολικό έτος 2022-23.

Το 1ο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές της Γ’ λυκείου Ραφαέλα Καφάση, Φένια Παρώνη και Μάρκος Νέρι, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Ελένης Πατσούδη, δημιουργώντας ένα ψηφιακό βίντεο με έμπνευση την ιστορία της κοιλάδας των Τεμπών και της αλληλεπίδρασής της με όλους εμάς ως κατοίκους, περιηγητές, διερχόμενους από το μακρινό παρελθόν. Μια ιστορία που μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή το καθιστά ντοκουμέντο όπου θα ανατρέχει κανείς και θα διδάσκεται ότι η φύση είναι το σπίτι μας…και δεν είναι δεδομένο αν εμείς δεν το διαχειριστούμε με σύνεση και φροντίδα.

Το 2ο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές Αντωνία Σαμαρά, Δημήτρης Στασινός και Άγγελος Σιώμος με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Σταυρούλας Παπαδημητρίου. Με έμπνευση τη διαγενεακή μάθηση δημιούργησαν ένα ψηφιακό βίντεο στο οποίο παραδίδεται από γενιά σε γενιά η ιστορία, η αγάπη και η διαχείριση του περιβάλλοντος.

Τα πλούσια δώρα που πρόσφερε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στις 29 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας σε μια λαμπρή εκδήλωση είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το σημερινό σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία.

Με τρία playstation 5 και τρία ηλεκτρικά πατίνια οι μαθητές του 13ου ΓΕΛ Λάρισας έκαναν το καλύτερο ποδαρικό στη νέα χρονιά.