Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, επισκέφτηκε το 13ο ΓΕΛ Λάρισας ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κος Ρίζος Χαλιαμπάλιας για μια σύντομη ομιλία στους μαθητές του σχολείου μας. Η ομιλία κάλυψε πολλά θέματα σχετικά με τον Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής όπως την διδασκαλία του, τις ιατρικές του συμβουλές, τον Ιπποκρατικό όρκο αλλά και την παρουσία του στην πόλη μας σήμερα, με το άγαλμα που δεσπόζει στην ομώνυμη συνοικία και το μουσείο που βρίσκεται εκεί.

Την ομιλία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές του τμήματος Β2, οι οποίοι συμμετέχουν σε πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του τόπου μου» και ήθελαν να μάθουν πολλά για τον Ιπποκράτη και την ιστορία του. Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας έθεσαν πλήθος ερωτημάτων στον κ. Χαλιαμπάλια τις οποίες είχαν προετοιμάσει, σε μορφή συνέντευξης.

Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι διότι έμαθαν πολλά πράγματα για τα μνημεία της πόλης που συναντούν καθημερινά, όπως πότε και από ποιους καλλιτέχνες δημιουργήθηκαν, το συμβολισμό τους και την συνεισφορά τους στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας. Άκουσαν για πρώτη φορά τα ονόματα του Δημητρίου Παλιούρα, της Νέλλας Γκόλαντα και του Γεωργίου Καλακαλλά, προβληματίστηκαν για την θέση του Β’ αρχαίου θεάτρου της πόλης και έμαθαν ότι το μουσείο του Ιπποκράτη που βρίσκεται στην βάση του αγάλματος έχουν επισκεφτεί μαθητές, γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κ. Ρίζο Χαλιαμπάλια για την σύντομη, διαδραστική, κατανοητή και ουσιαστική ομιλία του προς τους μαθητές του σχολείου μας.