Οι μαθητές του Α1 τμήματος θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο με τίτλο ” Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου” που διοργανώνεται από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών(ΠΛΠΠ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 27 έως το Σάββατο 29 Απριλίου του 2023 και οι μαθητές θα συμμετάσχουν διαδικτυακά στις εργασίες του συνεδρίου. Την εκπαιδευτική καθοδήγηση και επιμέλεια είχε η φιλόλογος κα Χατζηνικολούλη Αποστολία.

Το ΠΛΠΠ, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, συντόνισε Δίκτυο 82 σχολικών μονάδων της χώρας μας οι οποίες συνεργάζονται και συνυπάρχουν   για την υλοποίηση  Πανελλαδικού Μαθητικού Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

Οι σχολικές μονάδες αντιμετώπισαν πολυεδρικά το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες της βασικής θεματικής:

α) Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες

β) Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι

γ)  Τοπική Λογοτεχνία/ Συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες

 δ) Τέχνες και  αρχιτεκτονική

ε) Τοπική  ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον

στ) Οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα

ζ) Εξέχουσες μορφές του τόπου.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα του Δικτύου, που ανέρχεται στις 146 εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν 1150 συμμετέχοντες μαθητές με τους 287 επιβλέποντες καθηγητές τους,   θα παρουσιαστεί στο  ομώνυμο  Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο ΠΛΠΠ διαδικτυακά την Πέμπτη 27/4/23 και την Παρασκευή 28/4/23 και δια ζώσης το Σάββατο 29/4/23 για τις σχολικές μονάδες που θα μετακινηθούν στην Πάτρα για αυτό τον σκοπό.