Το 13ο ΓΕΛ Λάρισας κέρδισε το 1ο και 2ο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με θέμα “Σμύρνη: 100 Χρόνια Ελπίδας”.
Το 1ο βραβείο κέρδισαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου Ραφαέλα Καφάση και Φώτης Γιαμαλής με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ελένης Πατσούδη, δημιουργώντας ένα συγκινητικό βίντεο με έμπνευση τη μικρασιατική τραγωδία και την αναζήτηση νέας αρχής στην Ελλάδα.

Το 2ο βραβείο κέρδισαν οι μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Ναταλία Μωυσή, Ιωάννα Μιχαλοπούλου και Ηλιάνα Μπακάλη με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ελένης Πατσούδη δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο βίντεο για το τραύμα της μικρασιατικής καταστροφής που μεταμορφώθηκε σε θαύμα…η μικρασιατική καταστροφή πυροδότησε τη στροφή!

Σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη βραδιά που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο οι μαθητές/τριες του 13ου ΓΕΛ Λάρισας παρέλαβαν τα δώρα τους. Δώρα ξεχωριστά σαν τη μοναδική μικρασιατική κληρονομιά που δώρισε φως, χρώμα, ήχο στην ταυτότητα της νέας Ελλάδας. Με δύο drone και τρία ηλεκτρικά πατίνια οι μαθητές/τριες του 13ου ΓΕΛ Λάρισας έκαναν τα ωραιότερα Χριστούγεννα! Η ευκαιρία που τους έδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας

– να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους
– να δοκιμάσουν την εφευρετικότητά τους
– να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους
ήταν μία πρόκληση που θα τους μείνει αξέχαστη.

Μπορείτε να δείτε τα βραβευθέντα έργα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/folders/1ttIxdmIc_kztd5L2xziSmVa_bjMazH9M?usp=sharing