Στα πλαίσια της 6ης πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019, οι μαθητές και οι καθηγητές του 13ου Λυκείου φόρεσαν τα αθλητικά τους παπούτσια και περπάτησαν στους δρόμους της γειτονιάς τους, φτάνοντας μέχρι την περιοχή «Τούμπα» και στέλνοντας έτσι  το μήνυμα «Αγαπώ την άθληση ? Αγαπώ την υγεία μου»!

Σύμφωνα με το αρ. 142540/Δ5 /13/9/2019 έγγραφο του υπουργείου παιδείας, η  Παρασκευή 27/9/2019 ορίζεται ως ημέρα σχολικού αθλητισμού με θέμα «Διατροφή και Υγεία».

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει με τον τρόπο αυτό  την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή μέσα από το θρεπτικό υγιεινό πρωινό που όλοι οι μαθητές πήραν και περιλάμβανε μπαγκέτες με ταχίνι, μήλα και φρουτοσαλάτες.

Ο σύλλογος διδασκόντων θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημόσια τις εταιρίες Όλυμπος ? Παπαγιάννης, Del Monde Hellas ΑΒΕΕ και Άλπεις Ψυγεία Λαμπρούλη-Παπαγιάννη ΑΕ που προσέφεραν τα προϊόντα τους για το σκοπό αυτό.

Ακολούθησαν αθλοπαιδιές για όλους τους μαθητές, με αγώνα ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο και μπάσκετ ? βόλεϊ στο κλειστό γυμναστήριο.