Στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2019 η Α’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα στο πλαίσιο του μαθήματος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση αφιέρωμα στην μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, το Leonardo Da Vinci, 500 χρόνια μετά το θάνατο του, η οποία φιλοξενείται στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και περιλαμβάνει:
Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο, 75 μοντέλα των εφευρέσεων του, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδικών του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo Da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience
Mια οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα
Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο των ψευδαισθήσεων (Museum of Ilusion-Athens) όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), το δωμάτιο με τους Καθρέπτες (Mirror Room), το Δωμάτιο του Απείρου (Ιnfinity Room), παρατήρησαν τη συλλογή με τα ολογράμματα και διαπίστωσαν ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο δεν είναι, συχνά, παρά ένα κάτοπτρο ψευδαισθήσεων!! Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια έμαθαν πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη.

Τους 49 μαθητές της Α’ Λυκείου συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ευαγγελία Παπαγιαννοπούλου, Ελένη Πατσούδη, Κατερίνα Δημηνίκου, Βάγια Καραμπάτσα.