Το σχολείο μας συμμετείχε στο πανελλήνιο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας 2018, με μια ομάδα μαθητών της Α’ τάξης. Το 8ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας, είχε διήμερη διάρκεια και ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Απριλίου στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Λάρισας.

Σκοπός του είναι να παρουσιαστούν έργα που δημιουργούνται από μαθητές στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Επίσης, γίνονται δεκτά έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας κ.ά) ή σε κάποιο διαθεματικό / διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας του μαθήματος της Πληροφορικής με άλλα μαθήματα.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με μια ρομποτική δημιουργία, που υλοποίησαν στα πλαίσια ενός προγράμματος e-twinning κατά το τρέχον σχολικό έτος. Το ρομπότ βασίζεται σε Arduino Leonardo και είναι ένα όχημα περισυλλογής αντικειμένων. Κινείται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, στρίβει και διαθέτει βραχίονα που ανεβοκατεβαίνει. Σε μια σύντομη παρουσίαση 7 λεπτών παρουσίασαν την δουλειά τους στο ακροατήριο και έπειτα έστησαν το ρομποτ στον χώρο που τους διατέθηκε για να μπορούν να το περιεργαστούν μαθητές από άλλα σχολεία. Ταυτόχρονα παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις πολυάριθμων άλλων σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) που συμμετείχαν ταυτόχρονα με εμάς.

Το συνολικό αποτέλεσμα ήταν θετικό, οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την συμμετοχή τους και από την επικοινωνία με άλλα σχολεία του νομού μας, ενώ αντιλήφθηκαν καλύτερα την αξία της δημιουργίας τους.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές : Γκουγκούδης Γιώργος, Κατσιούλας Αντώνης, Στεργίου Νίκος, Καφάσης Αχιλλέας και Κύπας Δημήτρης της Α’ τάξης, ενώ τους συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ράιδος Δημήτριος ΠΕ04.01 και Μόκας Απόστολος ΠΕ86.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του :

http://www.digifest.info/index.php/el/