Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποίησε η βραβευμένη ομάδα μαθητών του  13οΓΕΛ για να παραλάβει το βραβείο της δια ζώσης,  καθώς και η υπεύθυνη καθηγήτρια της συγκεκριμένης δραστηριότητας Χατζηνικολούλη Αποστολία ΠΕ02,  σε εορταστική εκδήλωση που  έλαβε χώρα στο κτήριο του ΥΠ.Π.Ε.Θ στις 31 Ιανουαρίου 2018.

Ως γνωστόν το σχολείο μας πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό 40 Χρόνια  Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και βραβεύτηκε     στην κατηγορία τηλεοπτικού σποτ.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν πριν  από την έναρξη της τελετής στους χώρους του  κτηρίου του ΥΠ.Π.ΕΘ από τους υπεύθυνους της οργάνωσης και μέσα  σε μια υψηλής αισθητικής ατμόσφαιρα  έλαβαν  το βραβείο τους. Κατά την παραμονή τους  στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αποκόμισαν από την εμπειρία της δια ζώσης βράβευσής τους στο Υπουργείο, κατά πρώτον, την ηθική ικανοποίηση της αναγνώρισης του έργου τους, πέραν των συνόρων του σχολείου και της πόλης τους κατά δεύτερον, ποικίλα θετικά ερεθίσματα και αφορμές για κριτικό αναστοχασμό ως προς το  ευρύ και πλούσιο περιεχόμενο της σύγχρονης εκπαίδευσης τέλος, τη χαρά ενός ιδιαίτερα ευχάριστου ταξιδιού, επομένως το κίνητρο και για επόμενες εποικοδομητικές εκπαιδευτικές δράσεις. Τους μαθητές μας συνόδευσαν οι καθηγήτριες Παπαγιαννοπούλου Ευαγγελία και   Χατζηνικολούλη Αποστολία.

Το σχολείο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τη ΔΕΥΑΛ για την  οικονομική στήριξη  των 800 e   χορηγία προς  τους βραβευμένους μαθητές  για τη μετάβαση τους  και διανυκτέρευση  στην Αθήνα.

Βοηθώντας τους  συγκεκριμένους μαθητές μας ενέπνευσε  και παρακίνησε και  όλους τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι είδαν  ότι οι προσπάθειές τους δεν αναγνωρίζονται και δεν  χειροκροτούνται εντός του σχολείου και εντός της πόλης τους μόνο  αλλά και Πανελληνίως με μια εξωστρέφεια και πνευματικότητα που τη στηρίζουν   φορείς  όπως  η ΔΕΥΑΛ.

Ακόμη σημαντική υπήρξε και η προσφορά του κ.Κολοβού Νικόλαου που διέθεσε το φωτογραφείο του για να γυρίσουν οι μαθητές το τηλεοπτικό σποτ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση βράβευσης εδώ :

https://diavlos.grnet.gr/room/1605?eventid=3995&vod=3669_session