Επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως

Το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου επισκέφθηκαν τα παιδιά της Γ? Λυκείου του σχολείου μας, παρουσιάζοντας την υπέροχη εργασία τους με θέμα:

«Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη»

Την εργασία εκπόνησαν οι μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος Project υπό την καθοδήγηση της εξαιρετικής θεολόγου που υπηρετεί στο σχολείο μας, της κας Πατσούδη Ελένης, η οποία και επέλεξε το θέμα.

“Δεν γεννιόμαστε με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Την αποκτούμε στη διάρκεια της ζωής μας, ώστε να έχουμε υγιείς ανθρώπους και υγιείς ανθρώπινες σχέσεις. Οι μαθητές μας κινητοποιούνται να χρησιμοποιούν τις νέες γνώσεις ως εργαλεία, να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Μαθαίνουν οτι τα συναισθήματα είναι οι οδηγοί μας στη ζωή. Οι περισσότεροι πιστεύουν οτι διαχείριση συναισθημάτων είναι η απόκρυψή τους, η αποσιώπησή τους, η καταπίεσή τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν απωθούμε τα συναισθήματα; Εξαφανίζονται; Όχι, παραμένουν παγιδευμένα στον οργανισμό μας, βράζουν μέχρι να βρουν κάποια διέξοδο…

Οι μαθητές μας έμαθαν :

  • Τι είναι συναισθηματική νοημοσύνη
  • Ποιά είναι η σημασία της στη ζωή μας
  • Τι είναι το στρες
  • Πως το διαχειριζόμαστε;
  • Υπάρχουν τοξικά συναισθήματα;
  • Πως μπορεί να βρεθεί λύση;

Τα παιδιά κατέθεσαν ζωντανά στον αέρα τον τρόπο λειτουργίας του συναισθηματικού κόσμου του ανθρώπου που εν ελευθερία δωρήθηκε από τον Θεό, και πώς αυτός λειτουργεί στην πορεία της ζωής του. Τόνισαν την παρουσία του άγχους (stress)  και πώς αυτό έφτασε να κυριαρχεί στην ζωή μας και παρουσίασαν ακόμη  τους τρόπους αντιμετώπισης του μέσα από τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος με την βοήθεια πάντοτε του Θεού.

Το «αποφάσισα να είμαι ευτυχισμένος επειδή κάνει καλό στην υγεία» του Βολταίρου έγινε επιδίωξη των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα”

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες του σχολείου μας Πατσούδη Ελένη ΠΕ01 και Δημηνίκου Αικατερίνη ΠΕ02.