Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 11/09/2017 ο αγιασμός του σχολείου μας, ταυτόχρονα με το συστεγαζόμενο με εμάς 4ο ΕΠΑΛ.

Τους μαθητές υποδέχθηκε η νέα Διευθύντρια του σχολείου μας κα Κουφογιάννη Παρασκευή, με ευχές για μια δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά!

Τους μετέφερε επίσης τις ευχές του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ιωάννη Καψάλη και τους ανέγνωσε το μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας κας Αναστασοπούλου για την νέα σχολική χρονιά. Ολόκληρο το μήνυμα της κας Αναστασοπούλου έχει ως εξής :

«Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς, αγαπημένοι μας μαθητές,

η ημέρα έναρξης του σχολείου σηματοδοτεί τη μετατροπή του χώρου από σύνολο γεωμετρικών διαστάσεων σε πεδίο συμβάντων και δραστηριοτήτων. Το κτίριο γίνεται ανθρώπινος χάρτης πάνω στον οποίο χαρτογραφούνται οι ανάγκες όλων των μελών της σχολικής κοινότητας . Γίνεται οργανισμός και πάλλεται από το άγχος του μαθητή και της μαθήτριας της πρώτης τάξης, την ελπίδα του τελειόφοιτου, τη χαρά της συνάντησης, τη λύπη του αποχαιρετισμού, την αγωνία του δασκάλου, την προσδοκία του γονιού. Οργανισμός, γεμάτος ζωή. Γίνεται κοινότητα της οποίας τα μέλη , μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινωνία νοιάζονται και στηρίζουν το ένα το άλλο. Νοιάζονται και θέλουν να έχουν ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή, επιθυμούν να ταυτιστούν και να αποκτήσουν την αίσθηση του «ανήκειν» στην ομάδα. Μέσα σε αυτό το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας υπηρετείται στην πράξη η δημοκρατία, προάγεται ο πολιτισμός και δημιουργούνται συνθήκες διαμόρφωσης ενεργών, δημιουργικών και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών. Αποκτά νόημα η έννοια της εκπαίδευσης και το σχολείο γίνεται και είναι ο τόπος της εκπλήρωσης των συλλογικών στόχων.
Το ξεκίνημα κάθε νέας σχολικής χρονιάς δημιουργεί την ελπίδα στα μέλη της σχολικής κοινότητας ότι το σχολείο θα γίνει ο χώρος μάθησης και κατάκτησης των στόχων. Η βάση για την πραγματοποίησή τους είναι η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατάθεση κοινών στόχων και μοίρασμα ευθυνών, σύνθεση των αντιθέσεων, των εμπειριών και των διαφορετικών αντιλήψεων και προσδοκιών. Το σχολείο βέβαια, δεν είναι ανεξάρτητο από την υπόλοιπη κοινωνία και συνήθως αντανακλά τις ευρύτερες συνθήκες. Ωστόσο, στους καιρούς της κρίσης και της απογοήτευσης, της μιζέριας και του ατομισμού, ας θωρακίσουμε το σχολείο με στέρεες γνώσεις, με αξίες και πεποιθήσεις που προετοιμάζουν ένα άλλο μέλλον στους μαθητές μας. Ας δημιουργήσουμε έναν άλλο τόπο, μια ετεροτοπία ελπίδας και οράματος, αλληλεγγύης και σεβασμού, συνύπαρξης και συνεργασίας, ασφάλειας και αγάπης, εκτίμησης και αυτοπραγμάτωσης.
Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στο μέλλον τους.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ελένη Αναστασοπούλου
Περιφερειακή Δ/ντρια Α/μιας και Β/μιας Εκ/σης Θεσσαλίας»