Οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κέρκυρα, από την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 μέχρι και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019. Ακολουθεί η έκθεση των συνοδών καθηγητών και το Φύλλο Αξιολόγησης για το τουριστικό πρακτορείο. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει σύνδεσμος για να κατεβάσετε τα δύο αρχεία.

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β?ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Με την ολοκλήρωση της εκδρομής, ο αρχηγός και οι συνοδοί καθηγητές συνέταξαν την ακόλουθη έκθεση, σχετικά με τη διεξαγωγή της.

     Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε κανονικά και σύμφωνα με το προκαθορισμένο πρόγραμμα αναχώρησης (11-4-2019 και ώρα 7:00) και άφιξης στο ξενοδοχείο στη Κέρκυρα στις 17:00, μετά από ενδιάμεσες στάσεις στα Ιωάννινα για καφέ και στην Ηγουμενίτσα για φαγητό.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για προγραμματισμένη επίσκεψη στα 2 κάστρα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας όσο ήταν μέρα. Μετά από την περιήγηση στην πόλη και γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση ύστερα από το μακρύ και χρονοβόρο ταξίδι.

    Τη δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε το Αχίλλειο στις Μπενίτσες όπου παρά την πληθώρα σχολείων που παραβρίσκονταν  ταυτόχρονα με μας, ξεναγηθήκαμε στα δωμάτια του ανακτόρου θαυμάζοντας τους πίνακες και την επίπλωσή τους, όσο και στους κήπους του ανακτόρου με τα πολύμορφα λουλούδια και τα αγάλματα που τους κοσμούν!!

Στη συνέχεια γυρίζοντας στην Κέρκυρα επισκεφτήκαμε την περιοχή «κανόνι» και την Παναγία των Βλαχερνών βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες στο Ποντικονήσι.

Μετά επισκεφτήκαμε την παλιά πόλη (Καμπιέλο), τον Άγιο Σπυρίδωνα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Τελικά  γευματίσαμε στα καντούνια της παλιάς πόλης επιστρέφοντας για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.

    Την τρίτη μέρα κατευθυνθήκαμε βορειοδυτικά στο νησί επισκεπτόμενοι την Παλαιοκαστρίτσα, με τις θαυμάσιες κρυμμένες σε κολπίσκους παραλίες και το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, ανάβασης  και Ιστορικής-Θρησκευτικής γνώσης! Γευματίσαμε σε παραλιακή ταβέρνα για μεσημέρι και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Απογευματινή έξοδος στη παλαιά πόλη, πιάτσα Λιστών και δείπνο στο Μαντούκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

   Την τέταρτη μέρα, μέρα επιστροφής, αφού επισκεφτήκαμε το Μον Ρεπό και τα βασιλικά κτήματα που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο, πήραμε το πλοίο για να γυρίσουμε στην βάση μας. Στάση στα Ιωάννινα και ξενάγηση στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της λίμνης υπό άσχημες καιρικές συνθήκες (ομίχλη, βροχή) και γεύμα κοντά στη λίμνη. Αναχώρηση μετά από 3 ώρες και με ενδιάμεση στάση στην Καλαμπάκα επιστροφή με ασφάλεια στη Λάρισα στις 22:00.

     Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς στόχους, θεωρούμε ότι η εκδρομή επιτέλεσε απόλυτα το σκοπό της που ήταν να έρθουν  οι μαθητές σε επαφή με τον ιστορικό πολιτισμό της Κέρκυρας αλλά και με το σύγχρονο τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού.

    Μέσα από την τετραήμερη επίσκεψη στο νησί  καλύφθηκαν τόσο γνωστικοί στόχοι, γνωριμία με πρόσωπα και χώρους που έδρασαν και πρόσφεραν στο νησί παλιότερα, όσο και συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί στόχοι: ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας, κοινωνικοποίησης και προσφοράς. Οι μαθητές αναζήτησαν τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της εκδρομής, πηγές, πληροφόρηση, γνώση για το νησί της Κέρκυρας και τα μέρη που επισκέφτηκαν.

    Τελικά επιτεύχθηκαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο νησί της Κέρκυρας από τους μαθητές μας, που ήταν η συλλογή πληροφοριών για τους χώρους που επισκέφτηκαν, γνωριμία με τους χώρους αυτούς, ενημέρωση από τους αρμόδιους των συγκεκριμένων χώρων, ταξινόμηση όλων αυτών των πληροφοριών και απόκτηση εμπειρίας και γνώσης για τον Ελληνικό πολιτισμό, μιας και θα είναι οι αυριανοί συνεχιστές της ζωής του τόπου αυτού διδασκόμενοι από το παρελθόν μας!

 

ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 11-4-2019
ΗΜ/ΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 14-4-2019
ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ: Κέρκυρα
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: 42/6-2-2019
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ 4003/27-2-2019
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ: CHRISTONI TRAVEL ΛΑΡΙΣΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: ARION  HOTEL 3* (ΚΕΡΚΥΡΑ)
Β.  ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ   (1=ΚΑΚΙΣΤΗ, 5=ΑΡΙΣΤΗ)
  1 2 3  4  5
ΥΠΟΔΟΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ        Χ  
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ         Χ  
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ           Χ
ΑΡΙΘΜΟΣ ? ΑΝΑΛΟΓΙΑ  ΔΩΜΑΤΙΩΝ / ΚΛΙΝΩΝ           Χ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΛΠ)          Χ  
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΖΩΝΕΣ, ΚΤΕΟ ΚΛΠ)            Χ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ &  ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ           Χ
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ           Χ
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΔΗΓΟΥ:  
   1  2  3  4  5
    1.  ΕΥΓΕΝΕΙΑ          Χ
    2.  ΠΡΟΘΥΜΙΑ          Χ
    3.  ΣΥΝΕΠΕΙΑ          Χ
    4.  ΕΜΠΕΙΡΙΑ          Χ
    5.  ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ          Χ
   6. ΤΗΡΗΣΗ Κ.Ο.Κ (ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ, ΦΩΤ. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ )          Χ
 ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Το πρακτορείο μας εξυπηρέτησε άψογα σε θέματα που αφορούν τον αριθμό και είδος των δωματίων μετά από συνεννόηση, όσο και εισιτήρια πλοίων κατά την μεταφορά. Ο οδηγός ήταν εξυπηρετικός και φιλικός προς τους μαθητές και τους συνοδούς.

Εκεί που χρήζει βελτίωσης είναι ο τελευταίος όροφος του ξενοδοχείου όπου και διαμέναμε και χρειάζεται ανακαίνιση. Δωμάτια με χαλασμένα πόμολα, χωρίς κλειδί μπάνιου, χωρίς σήτες στα παράθυρα με συνέπεια να είναι γεμάτο έντομα στα δωμάτια, είναι κάποιες ελλείψεις. Φυσικά οι υπόλοιποι χώροι του ξενοδοχείου ήταν καθαροί και ανακαινισμένοι, ρεσεψιόν, εστιατόριο, αίθουσα αναμονής, ανελκυστήρες, διάδρομοι.     

    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ                                                                               ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ

Νίκος Ξυνόπουλος                                                                   Βάϊα Καραμπάτσα

                                                                                                Νίκος Μπαρδανίκας